Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mi Nérónk
  2009-02-14 04:30:01, szombat
 
   
  Bayer Zsolt: A mi Nérónk
2009-02-12 Magyar Hírlap

Van egy szavunk. Ezzel a szóval illetünk immáron hétszáz esztendeje egy velünk élő népcsoportot. Ez a szavunk úgy hangzik: Cigány.

"Büdös cigány!" - vetette oda Hegedűs hadnagy Sárközinek Eger ostromakor. Aztán Hegedűs hadnagy áruló lett, és Dobó felköttette. Sárközi, a cigány pedig vitézül harcolt Eger falain, és hős lett. Neve ma is olvasható odafönt a várban, a hősök nevei között.

Aztán, hogy ugorjunk egy jó nagyot az idő tengerében, eljött a közép-kelet-európai rendszerváltás reményt hozó ideje. És ezzel együtt a marosvásárhelyi magyarellenes pogrom is. S mikor leitatott és felheccelt román parasztok ölték a magyart Marosvásárhelyen, akkor Marosvécsről egyszer csak megjelentek a cigányok. Boronákat, ekéket fordítottak keresztbe az országúton, hogy a hodáki román csürhe ne tudjon bemenni a városba, és ők bizony bementek. Be Marosvásárhely szívébe, és ezt kiabálták: Ne féljetek, magyarok, megjöttek a cigányok!

És szétzavarták a román csürhét.

Nem tudok azóta sem úgy keresztülmenni Marosvécsen, hogy ne jusson eszembe a vécsi cigányok nagyszerűsége, bátorsága, mellénk állása a bajban.

Idehaza meg valamiképpen mégis baj lett.

A baj akkor kezdődött, amikor valakik kitalálták, hogy baj van a mi hétszáz esztendős szavunkkal. És azt mondták, mostantól nincsen cigány. Csak roma van. No, hát akkor mi most szépen, nyugodtan kijelentjük: márpedig ez nem így van, és eztán nem így lesz. Nem hagyjuk ellopni a szavainkat. Mi azt mondjuk, cigány, s cserébe megígérjük, nem fogjuk követelni a világ népeitől, hogy bennünket eztán magyaroknak nevezzenek. Áll az alku? Áll az alku.

A baj akkor fokozódott, amikor egy volt belügyminiszter egyszer csak kitalálta, hogy mostantól a fa-, tyúk-, kenyér-, tej- meg csokitolvaj nem tolvaj, hanem megélhetési bűnöző. És attól fogva minden tolvaj úgy gondolta, ez jár neki. S az volt a tapasztalata, hogy ezért már ki sem jön a rendőr. Így lett egyre bátrabb a megélhetési bűnöző. S rákapott a "megélhetési bűnözés" ízére. Aztán elkezdett bejárni az öregasszonyok házába a nyugdíjért. Aztán mellékesen összeverte, később bestiálisan meg is gyilkolta az öregasszonyokat. Aztán összeálltak hordákba a "megélhetésiek", és lesték, melyik portán mi érik be éppen, s mentek, és betakarították a termést ők maguk. Ha valaki szólt nekik, kiröhögték vagy megpofozták. Volt mentelmi joguk az egészre: egy hülye belügyminiszter és két hülye párt menlevele. Szomorú, savós szemű kis emberi jogi aktivisták nyivákoltak a bűn mellé felmentést, és a rózsadombi villák harcos baloldali politikusai onnét a magasból soha nem láttak mást, csak a sok szegény, nyomorgó cigányt. És azt mondták, a szegény cigányok a rendszerváltás vesztesei, és ők semmit sem kaptak az új világtól, hát ezért...

Aki pedig eleve alkalmatlan az emberi együttélésre, és még bátorítást is kap mellé, az hamar elpofátlanodik, végképp. És most itt állunk, és ennek isszuk keserű levét...

S talán ideje megkérdeznünk, nyíltan és határozottan: mit kapott a magyar paraszt a rendszerváltástól? Azt kapta, hogy a kommunisták elvette földjéért az új rend adott neki kárpótlási jegyet, azt meg becserélhette egy színes tévére. Hát ezt kapta. S mellé tönkretették, elvették piacát, feldolgozóiparát, az árokba öntheti a tejét, és korunk hőse, a tokás kereskedő a termelési ár felét kínálja portékájáért. Ezt kapta a magyar paraszt, és éppen most készülnek kilopni alóla a földjét is. No, liberálisok, mi lesz, ha a magyar paraszt is nekiindul megélhetési bűnözni? Erre kéne válaszolni valamit, hogy enne meg benneteket kivétel nélkül a fekete fene!

Aztán a baj tovább fokozódott, amikor a megélhetési bűnözők agyonvertek Zámolyon egy magyar fiút. Állati módon verték agyon, falkában, gyáván, botokkal. És akkor jöttek a liberálisok meg a szocialisták, és egészen Franciaországig menekítették őket, miközben köpködtek hátrafelé, hogy ez egy rasszista ország. Csak a vak, a hülye meg a Gusztos Péter nem látta, hogy innen már csak egy lépés, hogy bármit megengedjenek maguknak. És jött Olaszliszka, aztán most itt van Veszprém. És mi állunk, és nem értjük, csak azt érezzük, hogy ökölbe szorul a kezünk. S miközben kezünk ökölbe szorul, ezek még mindig arról akarnak vitatkozni, hogy mit minek nevezünk és nevezhetünk.

Van egy nagyszerű, csodálatos ötletem, barátaim! Mi soha többé nem vitatkozunk erről! Mi azt mondjuk eztán is, hogy cigány. Cigány a barátunk, akit szeretünk, s akire büszkék vagyunk, s őt megvédjük bármi áron, ahogyan Sárközi védte Eger várát. De cigány az is, aki javainkra s életünkre tör, s őróla is megmondjuk, hogy cigány. S ha állati módon viselkedik, akkor megmondjuk azt is. S eztán nem is várunk tovább, remélem. Ha az állam, a mi pénzünkből fenntartott állam nem véd meg bennünket, akkor itt az ideje, hogy megvédjük magunkat. De ma a Kossuth téren kimondjuk, jó hangosan: nem tűrünk tovább! Sem a meglopásunkat, sem gyermekeink, tanáraink megveretését, meggyilkolását, sem azt, ha saját életünkre törnek. Nem tűrjük tovább! Miképpen nem tűrjük azt sem, hogy Néró egymásnak ugrasszon bennünket csak azért, mert a tűz fényénél szeretné megőrizni hatalmát. Nem tűrjük, hogy Néró mondja meg, mit olvashatunk és mit gondolhatunk. Nem így lesz, őrült császár, máshogyan lesz! Kezdhetsz szűkölni és kucorogni!

Néró egyszer azt mondta: ha a zsidókat bántják, akkor ő zsidó, ha a cigányokat bántják, akkor ő cigány. Értjük. Kár, hogy azt még nem tudta kimondani: ha a magyarokat bántják, akkor ő magyar... De most már nem kell gyakorolnod, Néró! Erre a kis időre, ugyan minek?!

Bayer Zsolt, főmunkatárs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: feldolgozóiparát, marosvásárhelyen, öregasszonyokat, belügyminiszter, marosvásárhelyi, franciaországig, rendszerváltás, elpofátlanodik, meggyilkolását, marosvásárhely, keresztülmenni, betakarították, megkérdeznünk, megélhetésiek, nagyszerűsége, meglopásunkat, becserélhette, megengedjenek, magyarellenes, öregasszonyok, megveretését, valamiképpen, szocialisták, menekítették, marosvécsről, szétzavarták, gondolhatunk, tapasztalata, együttélésre, tönkretették, népcsoportot, határozottan, portékájáért, marosvécsen, olvashatunk, alkalmatlan, szóval illetünk, cigány pedig, hősök nevei, marosvásárhelyi magyarellenes, magyart Marosvásárhelyen, hodáki román, román csürhét, vécsi cigányok, világ népeitől, volt belügyminiszter, megélhetési bűnöző, öregasszonyok házába, hülye belügyminiszter, rózsadombi villák, magasból soha, szegény cigányok, Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, Sárközinek Eger, Aztán Hegedűs, Gusztos Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
György napra  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szép estét  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Paul David Tripp Április 26  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Próbálkozni kell ahhoz,  Az elfogadásnak...  Beney Zsuzsa - Álom  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  A végzet az  Alakot vált...  Két tekintet van  Facebookon kaptam Krisztinától  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Minden szülő a lényével nevel.  A világnak égető szüksége van ...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Jó éjszakát  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A föld szépségéért  Kellemes esti időtöltést  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  A lelki élet nem arról szól, ....  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Emlék  Gaál Viktor gondolata  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  György napra  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Szép estét  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Emlék  Gábor Dénes gondolata  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A fenyő nem szép fa, (...)  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Aki a sorsa útján jár, gyakran... 
Bejegyzés Címkék
szóval illetünk, cigány pedig, hősök nevei, marosvásárhelyi magyarellenes, magyart Marosvásárhelyen, hodáki román, román csürhét, vécsi cigányok, világ népeitől, volt belügyminiszter, megélhetési bűnöző, öregasszonyok házába, hülye belügyminiszter, rózsadombi villák, magasból soha, szegény cigányok, rendszerváltás vesztesei, emberi együttélésre, hamar elpofátlanodik, magyar paraszt, kommunisták elvette, színes tévére, árokba öntheti, tokás kereskedő, fekete fene, megélhetési bűnözők, magyar fiút, rasszista ország, zsidókat bántják, cigányokat bántják, magyarokat bántják, feldolgozóiparát, marosvásárhelyen, öregasszonyokat, belügyminiszter, marosvásárhelyi, franciaországig, rendszerváltás, elpofátlanodik, meggyilkolását, marosvásárhely, keresztülmenni, betakarították, megkérdeznünk, megélhetésiek, nagyszerűsége, meglopásunkat, becserélhette, megengedjenek, magyarellenes, öregasszonyok, megveretését, valamiképpen, szocialisták, menekítették, marosvécsről, szétzavarták, gondolhatunk, tapasztalata, együttélésre, tönkretették, népcsoportot, határozottan, portékájáért, marosvécsen, olvashatunk, alkalmatlan, olaszliszka, nevezhetünk, kommunisták, vitatkozunk, megjelentek, fordítottak, kijelentjük, magyaroknak, megpofozták, megélhetési, bestiálisan, fenntartott, összeálltak, liberálisok, agyonvertek, politikusai, gyermekeink, nyivákoltak, csokitolvaj, gyakorolnod, felköttette, főmunkatárs, rózsadombi, felheccelt, felmentést, megmondjuk, viselkedik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.